Компанията майка на Google Alphabet публикува отчети на видеоплатформата YouTube и облачния

...
Компанията майка на Google Alphabet публикува отчети на видеоплатформата YouTube и облачния
Коментари Харесай

Рекламите в Youtube – в разцвет, Google ads забавят темповете на растеж

Компанията майка на Гугъл Alphabet публикува доклади на видеоплатформата YouTube и облачния им бизнес за първи път, откакто рекламният бизнес на компанията продължава да се забавя, заяви BBC. Въпреки това, рекламните продажби на YouTube през последните три месеца на 2019 година са нарастнали с 31% на годишна база до Щатски долар 4,7 милиарда

Общите доходи на Alphabet са нарастнали със 17% на годишна база до 46 милиарда $ - най-бавният напредък за повече от две години.

Докато YouTube бързо се разраства, облачният бизнес на Alphabet изостава от съперниците.

Компанията съобщи, че е отчела 2,6 милиарда $ доходи от облачните пространства за последното тримесечие. За сравнение в Amazon са отчели почти 10 милиарда $ доходи за същия интервал. 

Alphabet и други компании печелят пари от облачни усулги, като таксуват фирмите да хостват данните си отдалечено, без да се постанова да поддържат свои лични сървъри.

Акциите на компанията паднаха с над 4% при извънчасовата търговия.

Платени клиенти на Youtube

" Въпреки че растежът се размина с прогнозите на анализаторите, бизнесът на Alphabet остава мощен ", съобщи Никълъс Хает, анализатор на акциите на борсата от компанията Hargreaves Lansdown.

" Въпреки забавянето, главните бизнеси на компанията като Гугъл Search и YouTube не престават да генерират големи количества пари ", изясни той.

Приходите от реклама от Гугъл набъбнаха със 17% до съвсем 27,2 милиарда $.

Alphabet регистрира тримесечна облага от съвсем 10,7 милиарда $, което е 19% повече на годишна база, до момента в който разноските набъбнаха с 18% до 36,8 милиарда $, откакто компанията влага в центрове за данни и нае нов личен състав.

" В момента YouTube отчита около 2 милиона платени клиенти ", съобщи изпълнителният шеф на Alphabet Сундар Пичай.

С над 15 милиарда $ за 2019 година, рекламният бизнес на YouTube съставлява съвсем 10% от общите доходи на Alphabet през предходната година, само че компанията също по този начин съобщи, че споделя огромна част от приходите от реклами в YouTube с хора, публикуващи видеоклипове.

Пичай разясни, че компанията вижда опция да завоюва още повече пари от рекламите си в YouTube, в това число като ги насочва по-точно.

" Ние виждаме това като огромна опция и влагаме в него ", сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР